Glavni vlogi v filmu sta odigrala Marjuta Slamič in Dejan Spasić, ostale vloge pa Peter Musevski, Mojca Partljič, Aljoša Kovačič in Matija Kozamernik.

Kozole poleg režije podpisuje tudi scenarij, direktor fotografije je Aleš Belak, scenografinja in kostumografinja je Zora Stančič, oblikovalka maske Mojca Gorogranc in direktor filma Matija Kozamernik. V filmu je bila uporabljena tudi glasba Laibachov in avtorska skladba Igorja Leonardija.

Filmski sklad RS je sofinanciral povečavo. V domačih kinodvoranah bo film od 8. januarja 2009.
Po nedeljski projekciji bo v Klubu CD sprejem, na katerem bo nastopila glasbena skupina Patetico, ki je prispevala dve pesmi v zvočno-glasbeno sliko filma. Za vedno je imel svetovno premiero na festivalu v Rotterdamu, prikazali pa so ga še na drugih festivali,  v Sarajevu, Montpellieru, Seulu, na Paliču in v Bratislavi.

Na letošnjem Festivalu slovenskega filma je film, prvotno narejen za televizijo, prejel tri nagrade: vesno za najboljšo igralko je prejela Marjuta Slamič, vesno za montažo so podelili Juriju Moškonu, revija Stop pa je Slamičevo nagradila tudi z nagrado za najboljšo igralko po izboru strokovne žirije.

Na 19. LIFFu bo sicer prikazanih nekaj kratkih filmov slovenskih avtorjev: v tekmovalni sekciji kratkega filma bodo to dela Vučko Matevža Luzarja, Agape Slobodana Makasimovića ter Vsakdan ni vsak dan Martina Turka, v spremljevalnem programu pa Vem, ki ga podpisuje "lev prihodnosti", scenarist in režiser Jan Cvitkovič.