Kljub nazadnjaškim nazorom in znanstveno popolnoma neutemeljenim tezam knjiga „The Re-education Of The Female“ izginja iz polic prodajaln.

33-letni računalniški inženir Dante Moore, njen avtor, ki sicer živi s svojim dekletom in ima 11-letnega sina, v njej priznava, da nikoli v življenju ni izkusil prave ljubezni. Ženskam svetuje, naj se predvsem ukvarjajo s tem, da bodo ohranile fizično lepoto in uspele zapeljevati moške.  „Bolj, kot postajate debele, manjša je verjetnost, da boste obdržale svojega moškega,“ svetuje.Ena od njegovih „cvetk“ gre takole: „Moški v resnici ne prosijo, pač pa ukazujejo. Če ukazov svojega moškega ne boste ubogale ve, bo za naslednjim vogalom našel žensko, ki jih bo.“

Moore kljub neumnostim, ki jih piše v „The Re-education Of The Female“ vztraja, da je hotel ženskam samo pomagati, saj, kot pravi, jih ima zelo rad. Odraščal je z mamo, dvema sestrama, dvema tetama in dvema sestričnama.

Dr. Gilda Carle, znana ameriška feministka in psihoterapevtka pa je izjavila, da bi „na kavč v svoji ordinaciji resnično rada dobila vsaj eno žensko, s katero se je sestajal Moore“.