Skupina britanskih znanstvenikov z Univerze v Surreyu je izvedla raziskavo dvomesečno, v kateri je sodelovalo skoraj 50 ljudi s prekomerno telesno težo, sicer pa dobrega zdravja. Vsak dan so morali pojesti dve jajci, poleg tega pa so bili tudi na dieti z zmanjšanim vnosom kalorij. V raziskavi je sodelovala tudi skupina ljudi, ki so upoštevali le nizko-kalorijsko dieto, niso pa uživali jajc. Člani obeh skupin so po treh mesecih shujšali, padla pa jim je tudi raven holesterola v krvi.

"Nobenih dokazov ni, da pogostejše uživanje mlečnega holesterola ali jajc poveča možnosti za bolezni srca in ožilja. Jajca so pravzaprav pomemben del zdrave nizko-kalorijske diete,“ je dejal vodja raziskave dr. Bruce Griffin. Z uživanjem jajc za zajtrk, ki naj bi pri ljudeh dalj časa zbujal občutek sitosti kot nekatera druga živila, zato lahko tovrstna prehrana pomaga tudi pri hujšanju.