Zaradi dobrih izkušenj z gimnazijo so začeli Domžalčani razmišljati tudi o visokošolskem študiju. Primerno zemljišče na območju nekdanje tovarne Univerzale so najprej ponudili trem umetniškim akademijam, ki pa se za selitev iz prestolnice niso ogrele. "Zato smo pisali vsem fakultetam in Inštitutu Jožefa Štefana ter jim ponudili, naj razmislijo o možnosti selitve do konca tega leta, kolikor časa jim nameravamo hraniti prostor," je povedala domžalska županja Cveta Zalokar Oražem .

Domžalska županja se je prejšnji teden o možnosti za selitev katere izmed ljubljanskih fakultet pogovarjala tudi z rektorjem Univerze v Ljubljani Jožetom Mencingerjem in šolskim ministrom Slavkom Gabrom. "Mencinger, ki se je ogreval za selitev umetniških akademij, bo o možni selitvi drugih fakultet še premislil," je povedala županja in dodala, da je možnost selitve katere koli izmed fakultet šolski minister že podprl. Čeprav še ni končne odločitve, kaj bo na zemljišču nekdanje tovarne Univerzale, so v Domžalah uredili park pred njim. Odprli ga bodo prihodnji teden, ko bodo varno zaščitili še dostop do starega objekta, ki so ga kupili skupaj s parkom.

RTV Slovenija se seli v Domžale

Veliko hitreje kot se v Domžalah dogovarjajo za selitev visokošolskih ustanov, pa so se končali dogovori za selitev RTV Slovenija. "Seveda se RTV v Domžale ne bo v celoti preselil jutri, saj gre za postopne in zelo dolgoročne načrte. Z novo spremembo dolgoročnega načrta jim tako širitev na območju radio centra le omogočamo, in to ne glede na hitrost selitve," je povedala domžalska županja. Dodala je, da so jim zagotovili skoraj šest hektarov zemljišča in da bo RTV Slovenija najprej preselil tehnične službe, servisno dejavnost, vozni park in kasneje tudi studie. Po načrtih naj bi tamkajšnji srednjevalovni oddajnik porušili in do zemljišča speljali novo cesto.