Zdaj je že znano, da so med devetnajstimi preživelimi ljudmi štirje Nemci, dva Šveda, Čilenec in Kolumbijec. Nekateri izmed njih so zaradi težkih poškodb še vedno v kritičnem stanju.

Družine žrtev so ponoči identificirale trupla v zasilni mrtvašnici glavnega mesta Španije, ki so jo uporabili že leta 2004, ko je zaradi terorističnega napada v Madridu umrlo 191 ljudi.

Med žrtvami je bilo največ Špancev in Nemcev, ki so potovali na počitnice. Britanska ambasada v Madridu je na letališče poslala svoje uslužbence, da bi ugotovili, ali so bili na letalu tudi Britanci. Španija je namreč zelo priljubljeno letovišče Britancev, poleg tega pa v Španiji živi več kot milijon britanskih izseljencev.

»Vlada je – tako kot vsi drugi prebivalci Španije – zelo prizadeta zaradi te tragedije,« je dejal španski premier Jose Luis Rodriguez Zapatero, ki je prekinil svoj dopust, da bi obiskal kraj nesreče. Ljudem, ki so v nesreči izgubili svoje bližnje, je izrekel sožalje, vlada pa je razglasila tri dni državnega žalovanja.

Španskemu kralju Juanu Carlosu je poslala sožalje tudi britanska kraljica. »Globoko sem bila prizadeta, ko sem slišala za grozovito izgubo življenj v letalski nesreči na letališču Barajas v Madridu. Novica nas je šokirala,« je zapisala.