„Hiša je o spremembi datuma razmišljala tri ali štiri tedne, vendar vsaj sedem dni pred uradno izjavo ni bila še povsem odločena,“ je sporočil predstavnik hiše Warner Bros. Dan Fellman. „Rok za članek, ki ga je objavila revija Entertainment Weekley je bil najbrž postavljen pred dnevom dokončne odločitve,“ je zmedo poskušal razložiti Dan.

Spletna izdaja revije je objavila kratko vest o spremembi datuma, kdaj bo nov film o Harryju Potterju prišel v kinematografe, in se celo pošalila na račun slabe komunikacije med hišama v lasti Time Warnerja. „EW (Entertainment Weekly) in Warner Bros. si delita lastnika, vendar očitno si ne delita pomembnih informacij,“ so še zapisali.

Produkcijska hiša je še sporočila, da je bila sprememba datuma poslovna odločitev in ni nikakor povezana z zamudo pri produkciji filma. Zamudo pri snemanju nekaterih filmov je povzročila tudi nedavna stavka scenaristov, je še dodal Fellman.

Harry Potter bo otroke in odrasle razveselil 17. julija naslednje leto, hkrati pa bo v mesecu novembru povzročil precej težav produkcijski hiši, saj je pred ameriških praznikom dneva zahvalnosti obiskanost kinematografov največja.