Posebno nagrado žirije v vrednosti 30.000 švicarskih frankov (19.000 evrov) je prejela nemško-poljska koprodukcija "33 Szenen aus dem Leben" poljske režiserke Malgoske Szumowske. Nagrada za režijo v enaki denarni vrednosti pa je šla v roke Kanadčanu Denisu Coteju za njegov film "Elle veut le chaos".

Nagrado za najboljšo žensko vlogo je prejela Illaria Occhini za vlogo v filmu italijanskega režiserja Federica Bondija "Mar Nero", med moškimi igralci pa se je oceni žirije najbolje odrezal Tayanc Ayaydin v filmu "The market - A Tale of Trade" režiserja Bena Hopkinsa. Nagrado publike je prejel film "Son of Rambow" Britanca Gartha Jenningsa.

Izbirna komisija festivala si je letos ogledala 2000 filmov, izmed katerih jih je izbrala 78, ki so nato na festivalu doživeli svojo mednarodno premiero. Izmed teh se je za glavno nagrado končno pomerilo 18 filmov iz 17 držav. Na festivalu, ki je trajal od 6. do 16. avgusta, so poleg tega prikazali retrospektivo filmov italijanskega režiserja Nannija Morettija ter podelil častnega leoparda izraelskemu režiserju Amosu Gitaiju.

Iz Slovenije sta v Locarnu gostovala dva filma. Novi kratki film scenarista in režiserja Jana Cvitkoviča z naslovom Vem, ki je tam doživel mednarodno premiero, je pred več kot 7000 gledalci doživel topel sprejem. Kratki film Vučko študenta ljubljanske Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Matevža Luzarja pa je tekmoval v mednarodnem programu kratkih filmov Leopardi prihodnosti.