Bajuk je v izjavi za medije dejal, da so zadovoljni, da so sodelovali v sedanji vladni koaliciji in izpeljali program, za katerega so se zavezali. "V času polaganja obračunov je to, kar imamo dobrega pokazati, podlaga za našo prošnjo, da nas volivci še nadalje podprejo," je poudaril. Kot je dodal, je stranka pokazala, "da je zaupanja vredna stranka, v kateri 'beseda velja'".

Predsednik NSi je poudaril, da je na kandidatni listi 17 odstotkov mladih, predvsem članov podmladka stranke. "To je realna podoba našega članstva, saj je v NSi mnogo več mladih članov, kot kaže," je dodal. Obenem je dejal, da so brez težav izpolnili zakonsko predvideno žensko kvoto na kandidatni listi.

Pojasnil je tudi, da na kandidatni listi NSi ne bo kandidirala ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman. "Njeno odločitev obžalujem, a spoštujem," je zatrdil in dodal, da se je tako odločila sama.

Večina poslancev bo kandidirala v istih okrajih kot na minulih volitvah. Minister za pravosodje Lovro Šturm bo kandidiral v Mariboru, državna sekretarka na ministrstvu za šolstvo in šport Alenka Šverc na Koroškem, ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar pa v Polhovem Gradcu, je pojasnil Bajuk.

"Stranka gre naprej," je zatrdil predsednik NSi in dodal, da bodo kandidatno listo in program podrobneje predstavili naslednji teden. Bajuk je še dejal, da v stranki na prihodnost gledajo z optimizmom in da na jesenskih parlamentarnih volitvah pričakujejo večji odstotek glasov za NSi kot leta 2004.