Govoriš o možu, kot da je predmet, metla, ki z njo pometaš. Zanima me njegovo mnenje o tebi kot osebi, ženi in kot človeku. Zdiš se mi neizživeta oseba, polna kompleksov, sanjaš o tem, kakšna naj bi bila, vendar nisi. Ženska vedno stremi po nečem, kar je nedosegljivo in nemogoče. Kaj pa je stvarnost? Kakor vem, vam računalniki vedno delujejo z veliko natančnostjo. Moški vzame žensko iz več razlogov. Da ima veliko dobrih lastnosti, da je simpatična, komunikativna, predvsem pa dobra spremljevalka in ljubica. Zdi se mi, da ti nimaš fantazije, da bi zapeljala svojega moža. Najbrž si se tudi zanemarila, mož pa je povsem normalno izgubil zanimanje za tebe. Ni lepšega bitja, kot je ženska, posebno če je v najboljših letih. Si moža kdaj vprašala, kaj je narobe, da se te ne želi več? Si se poglobila kdaj v njega kot človeka, ki ima morda svoje notranje težave, da je mogoče bolan, da mu je upadel testosteron - moški hormon, morda ima sladkorno, kadi, pije, ima visok krvni pritisk, je pod stresom? Vse to vpliva na moškega in na seks.

Lahko ti povem, da sem bil poročen sedemnajst let in moje seksualno življenje je bilo kar vihravo. Z ženo sva seksala vsak dan in nikdar se je nisem naveličal. Vedno bom trdil in trdim, da si moraš za žensko vzeti čas. Pomemben je pristop in v postelji moraš žensko razvajati, ji dajati občutek, da ti pripada, da je tvoja, da ni objekt, ko pa se zbudi, si še vedno tam. Preveč poznam žensko v dušo, zato se mi zdi, da sanjaš o princu na belem konju. Princev ni. So le moški, ki so zate očitno nedosegljivi. Ljubezen je labirint, uganka, hrepenenje po nečem, kar si želimo vsi. Ljubezen je lahko lepa in trajna, lahko pa je samo trenutek v našem življenju. O ljubezni je bilo že toliko napisanega, vendar vedno hrepenimo po nečem, česar v realnem življenju ni. Enostavno ni časa za čustva, kaj šele za ljubezen. Veš, draga sirota, zamudila si veliko priložnosti, da bi bila srečna, pa si srečo odrivala in jo odrivaš. Si kdaj presenetila svojega moža s kakšno dobro večerjo ob siju sveče, si se posebno seksi za njega uredila in ga zapeljala? Žensko telo je violina. Zelo lep in občutljiv inštrument, ki ob igranju na strune proizvaja različne tone in izvablja iz nje nežne melodije. Ja, to je ženska. Ženska je tista, ki nas navdaja s seksualnim nabojem, ženska je tista, ki nas osrečuje in osvobaja. Ženska je simbol poželenja, je mit in legenda. Je stvarnost in nekaj, za kar je vredno živeti. Kako že pravi pesem? Mile jere, kisle cmere, z nami vkup ne pojdejo. Veš, da je to res. Vedno se boš pritoževala nad svojim možem in ga v javnosti poniževala, namesto da bi se zamislila nad seboj. Kaj pa, če si ti tisti krivec? Vedi, da do tega nikoli ne bi prišlo, če bi bila dobra žena in dobra ljubimka. Na tvojem mestu bi se poglobil v sebe in najprej razčistil sam s seboj, šele potem bi obsojal druge potencialne krivce, če sploh so.

Kar pa se tiče uvoza, je zanj poskrbel naš dragi tovariš Tito s svojim bratstvom in enotnostjo, zato naj te to ne skrbi. Ker smo sedaj v Evropi, imaš pri nas še Romune, črnce, Kitajce in Bolgare. Izbiro imaš prosto, jedilnik je kar pester, toda povem ti, da ga čez domačega Janeza ni. A ti veš, da so Tajke najboljše ljubimke, da živijo zato, da moške osrečujejo? Že v njihovi kulturi je za njih moški simbol in bog. Na Japonskem imajo prav posebno šolo za gejše. Njihova koža je kot svila, mehka in gladka in živijo zato, da moškega osrečijo. Njihova tehnika je enostavno neponovljiva. Kaj pa ve Slovenke naredite zato, da bi nas osrečile? Kaj ste pravzaprav pripravljene narediti za obstoj Slovencev? Vedno ste se in se boste na račun moških delale norca, namesto da bi se poglobile v sebe in na tem področju kaj naredile. Veš, če ženske ne bi tako zapletale, bi bil svet lep, brez intrig, nezvestobe in moški bi bili srečni. Živeli bi v raju. Sanje so dovoljene, so del nas, ljudi, ki nam pripadajo, nas osrečujejo in nas za trenutek popeljejo v svet čarobnosti in nepokvarjene ljubezni. Nikoli se ne pokvarijo, ničesar nam ne obljubljajo in nas nikoli ne razočarajo.

Zanima me, kakšen je tvoj mož. Je tvoja vrtavka ali ga imaš samo za okras? Kaj čutiš do njega? Ga spoštuješ in jemlješ takšnega, kot je? Je v tebi ostal vsaj kanček spoštovanja do svojega moža in do moških? Si morda nagnjena v drugo smer? Res je, da moški gledamo drugače in iz drugega zornega kota kot ženske. Mogoče je narobe to, da gledamo bolj na količino kot na kakovost in med seboj radi tekmujemo, kdo jih je več položil. Tu čustva ne igrajo prav nobene vloge. Če bi ženske vedele, kaj mi pravzaprav potrebujemo, če bi znale ločiti med ljubeznijo in potrebo, verjemi, da bi se število razvez prepolovilo. Zavedaj se, da moški nismo vaši roboti, ampak si morda želimo tudi malo vašega čustvenega zanimanja in spoštovanja. Ko si prebrala, mislim, da si se tudi kaj iz tega naučila in da v prihodnje ne boš samo brala, kar pišejo drugi. Raje se posveti svojemu možu in mu daj tisto malo svoje ljubezni, ki si mu jo vzela s svojim nerganjem in zaničevanjem. Daj mu občutek, da je tvoj, da je še vedno v njem ogenj, ki tli in izžareva ljubezen, ki greje. Da ni le objekt, ampak je to tvoj moški, ki si ga izbrala sama. Kaj si iz njega naredila, veš samo ti. Kakor si si postlala, tako živiš, pravzaprav životariš iz dneva v dan. Namesto tega vrzi moža na posteljo in ga posili. Sprosti svojo zafrustriranost in namesto da nas pljuvaš, naredi kaj zase. Če vprašaš mene, si čustvena invalidka. Takih žensk moški ne maramo in prav take ženske nam s svojo plitkostjo kvarijo ugled, nas obsojajo in nas imajo za manjvredne. Tim se je pravilno izrazil in ga v celoti podpiram in kot moški stojim ob strani. Kaj bi bilo, če bi vam mi obrnili hrbet? Na katerih hrbtih bi potem sekale drva? Lepo vas prosim, ženske, saj ne morem verjeti, da v moderni družbi sploh še obstajajo take ženske, ki se smilijo same sebi, da kljub napredku nazadujejo, da živijo v prepričanju, da ima samo ženska pravico obsojati moške, jih zapostavljati, po drugi strani pa si želite, da bi bile srečne, vedno v središču pozornosti, da vas naredimo boginje. Zdaj bom jaz tisti, ki vam bom rekel: "Marš!" Igor