Ameriška tiskovna agencija AP medtem navaja izjave enega od inženirjev v elektrarni, da naj bi alarm sprožilo manjše izlitje radioaktivnih delcev. 127 uslužbencev elektrarne so zato evakuirali, od tega so jih 45 prepeljali v bolnišnico v bližnjem Avignonu, pri dveh pa naj bi tudi odkrili "izredno šibke sledove radioaktivnosti".

Državno elektropodjetje Electricite de France (EDF) je sporočilo le, da današnji incident ni vplival na zdravje uslužbencev elektrarne, ostalih podrobnosti pa predstavniki podjetja niso želeli razkriti.

Jedrskemu kompleksu Tricastin je namenjena posebna pozornost, saj je v minulih tednih tam prišlo že do dveh incidentov. Pred tremi tedni je iz enega od reaktorjev iztekla tekočina z neobogatenim uranom, pri čemer je del tekočine stekel v bližnji reki. Pred dnevi se je z radioaktivnimi delci, ki so iztekli iz nekega drugega reaktorja, rahlo kontaminiralo okoli sto uslužbencev elektrarne.

V Franciji obratuje 59 jedrskih elektrarn, ki zagotavljajo okoli 78 odstotkov električne energije v državi. Poleg omenjenih incidentov v Tricastinu sta Francijo pred slabima dvema tednoma pretresla še dva podobna incidenta.