Izraelska vojska je nemudoma sprožila preiskavo o dogodku. Izraelskega vojaka, ki je Palestinca - ta je imel zvezane roke in prevezane oči in ni videti, da bi se kakorkoli upiral - z gumijastim nabojem iz bližine ustrelil v nogo, so aretirali. Zaslišanje naj bi čakalo tudi častnika, ki je omenjenega Palestinca aretiral.

Posnetek prikazuje Palestinca, ki so mu izraelski vojaki s plastično vrvjo zvezali roke in mu prevezali oči, nato pa ga je eden od njih od blizu ustrelil v podplat. Kot je za izraelski spletni časnik Ynet povedal 27-letni Ašraf Abu Rahma, je bil pri tem ranjen v nožni prst. Po tem so ga vojaki odpeljali k vojaškemu zdravniku, ki mu je rano oskrbel, nato pa so ga izpustili.

Incident se je zgodil v vasi Nilin na Zahodnem bregu, kjer tamkajšnji prebivalci večkrat protestirajo zaradi gradnje izraelskega varnostnega zidu. Borci za človekove pravice v Izraelu sicer opozarjajo, da ne gre za osamljen dogodek in da je pretirana brutalnost vojske tako nad izraelskimi kot palestinskimi protestniki pogosta.