Njena raziskava, ki so jo objavili v junijski številki revije Journal of Nonverbal behavior (revija neverbalnega obnašanja), opozarja, da privlačen glas ne pomeni nujno, da ima oseba tudi privlačen obraz.


Znanstveniki so ugotovili, da je simetrično telo genetsko stabilno in je zato pomemben dejavnik pri izbiranju partnerja. Toda včasih lahko spremembe v predporodnem razvoju rahlo popačijo to ravnotežje. Razdalja med kazalcem in prstancem, je na primer določena v prvem trimesečju, v obdobju, ko se razvijejo glasilke in grlo. Če hormon, ki vpliva na razvoj glasu, vpliva tudi na rast prstov, mora biti med posameznikovim glasom in razmerjem med prsti določena povezava.

 V raziskavi je sodelovalo okrog 100 posameznikov, ki je poslušalo vnaprej posnete glasove in ob tem ocenjevalo devet dejavnikov, pomembnih pri izbiri spremljevalca: dostopnost, dominantnost, zdravje, iskrenost, inteligentnost, verjetnost za romantično zvezo, zrelost, privlačnost in toplino.

Sodelujoči so bili pri odgovoru na vprašanje, kaj naredi glas privlačen, soglasni. Toda ko je Hughesova analizirala glasove s pomočjo spektrograma, ni našla skupne značilnosti, ki bi glasove naredila privlačne.

„Strinjamo se, kakšen je privlačen glas, toda tega ne morem dokazati tudi z računalnikom,“ pravi.