Seks v spanju je redka, a resna motnja, ki marsikomu zelo otežuje življenje. Za večino posameznikov je moteč in neprijeten ter ga vidijo kot veliko težavo, saj lahko resno ogrozi partnerski odnos. Nekateri, ki trpijo za to motnjo, pa v tej motnji celo uživajo in nanjo gledajo s humorjem.

Ljudje, ki trpijo za to motnjo, se obnašajo podobno kot mesečniki, le da je njihovo vedenje povezano s seksom. V budnem stanju se ne spominjajo svojega početja.

***VIDEO: Na slovenskem portalu o spolnosti nastopajo igralci z Vzhoda***

Seks v spanju je novejše medicinsko odkritje, znanstveniki ta pojav preučujejo dobro desetletje. Seks v spanju so tako razdelili na več podzvrsti motnje, med drugim na narkolepsijo, nespečnost, halucinacije, hiperseksualno vedenje, s spanjem povezane seksualne napade ter drugo.

Carlos H. Schenck, strokovnjak za motnje seksa v spanju, je dejal: »Čeprav se ljudje zavedajo, da imajo težavo, mnogi ne poiščejo pomoči. Pogosto ne vedo, da je seks v spanju prava motnja spanja, ali pa se bojijo, da jih bodo ljudje obsojali. Tisti, ki mislijo da trpijo za to motnjo, naj se obrnejo na svojega zdravnika, ki jih bo napotil k specialistu za motnje spanca.«

Več na www.sexation.info