Vest, da je Banksy, ki je priljubljen predvsem zaradi svojih anti-režimskih in anti-institucionalnih nazorov, ki jih izražajo tudi njegovi grafiti, v resnici 34-letni Gunningham, nekdanji učenec zasebne šole z razpisano letno šolnino skoraj 10.000 funtov, je popolnoma pretresla njegove oboževalce.

Do sedaj so krožile govorice, da je umetnik grafitov nek Robin Banks iz Bristola, ki naj bi se "izdajal“ za soboslikarja ali pleskarja. Edina prava sled za njim je bila fotografija z Jamajke izpred štirih let, na kateri je nek moški z vrečo barvnih sprejev. Britanski mediji pa so sedaj odkrili, da je Gunningham nekoč živel z umetnikom Lukeom Eganom, ta pa je imel z Banksyjem kasneje skupno razstavo. Okrog leta 2000, ko se je Banksy pojavil v Londonu, se je Gunningham vselil v stanovanje v Hackneyu. Kmalu so se v okolici pojavili eni najbolj znamenitih Banksyjevih grafitov. Gunningham je nekaj časa živel tudi z Jamiejem Eastmanom, ki je bil zaposlen pri glasbeni založbi Hombre, ta pa je prav v tistem času uporabila nekatere Banksyjeve ilustracije.

Ljudje, ki poznajo Gunninghama, ne znajo (ali nočejo) povedati, kaj se je zgodilo z njim. Njegov oče Peter, ki še vedno živi v Bristolu, je zanikal, da bi bil moški na fotografiji z Jamajke njegov sin, njegova mati Pamela pa je bila ob pogledu na fotografijo presenečena in je zanikala celo, da bi imela kadarkoli sina. Banksyjev založnik ni mogel identitete Banksyja kot Robina Gunninghama ne potrditi, ne ovreči.