Na kraj so takoj poslali več patrulj, gasilce in reševalce ter potapljače iz Luke Koper. Na OKC opozarjajo, da je na tem delu morje globoko več kot 10 metrov in tam pristajajo potniške barke, vidljivost pa je zelo slaba.

Okoliščine preiskujejo koprski policisti in kriminalisti, avtomobil in utopljenca pa so že dvignili iz morja. Preiskovalna sodnica je odredila obdukcijo.

S Policijske uprave Koper so sicer danes sporočili, da je bila v Kopru v soboto prireditev Disconautica. Zaradi kršitve javnega reda in miru so pridržali dva človeka in izvedli več kot 30 zasegov mamil. Raverji so zasedli kopališče, pomol, Ukmarjev trg in park, so zapisali koprski policisti.

V Mestni občini Koper obžalujejo nesrečo, ob tem pa poudarjajo, da na površini ob potniškemu terminalu tudi sicer ni predvideno parkiranje, občinski redarji pa tam redno izvajajo nadzor in kršitelje tudi kaznujejo. "Več od tega redarji ne morejo storiti, medtem ko policisti kot represiven organ s pooblastili temu ne posvečajo pozornosti," so v sporočilu za javnost navedli na občini.

Koprski župan Boris Popovič poudarja, da je policistov na tovrstnih zakonsko prijavljenih množičnih prireditvah v Kopru dokazano premalo. "Ogorčen je nad dejstvom, da skušajo v Policijski upravi Koper krivdo prenesti na občino, ki nenazadnje že ves čas opozarja na problem preprodaje nedovoljenih drog in uporabe nedovoljenih substanc, in to na celotni slovenski obali, in pri tem posebej v zadnjem času naleti na gluha ušesa," so zapisali na občini.

Dodali so, da je župan Popovič že pisal direktorju Generalne policijske uprave, ministru za notranje zadeve in predsedniku vlade in "zaradi dogajanj in slabšanja stanja v zadnjem obdobju na celotnem območju, ki ga pokriva koprska policija, zlasti pa zaradi nesodelovanja vodstva z lokalnimi skupnostmi," zahteval nujno menjavo v vrhu koprske policije.