V Madam Tussaaud so se kljub številnim kritikam odločili prikazati podobo strtega Hitlerja v njegovih zadnjih dneh življenja. Nasprotniki se bojijo, da bo njegova podoba privlačila predvsem številne pripadnike neonacističnih organizacij po svetu, v Madam Tussaud pa menijo, da temu ne bo tako. „Izvedli smo raziskavo, v kateri je večina Nemcev dejala, da Hitler sodi med ostale znane osebnosti prikazane v muzeju, ker je pač del nemške zgodovine in tega ne moremo zanikati“, so sporočili iz muzeja.

Včeraj so v muzeju izjemoma dovolili fotografiranje lutke Adolfa Hitlerja, ko bodo vrata odprli za javnost, pa bo to strogo prepovedano. Stik in fotografiranje z drugimi lutkami v muzeju ne samo dovoljujejo, temveč tudi spodbujajo. Zaradi spoštovanja do milijonov žrtev holokavsta bo pred Hitlerjevim bunkerjem stalno stražilo osebje muzeja, ki obiskovalcem ne bo dovolilo poziranja z diktatorjem. Za popolno onemogočenje zlorabe lutke so zagotovili tudi video nadzorni sistem, ki bo varoval ta del muzeja.
Berlinski politični veljaki so umestitev Hitlerjeve lutke v razstavo že označili za neprimerno, še posebej ker se muzej nahaja le nekaj ulic stran od resnične lokacije nacističnega bunkerja.

***VIDEO: V spomin na milijone žrtev holokavsta***

„Muzej voščenih lutk je namenjen predvsem temu, da nas zabava in nasmeji. Hitlerjeva podoba v nobenem primeru ne sodi v ta prostor“, je dejal Johannes Tuchel , raziskovalec zaposlen v berlinskem centru nasprotnikov nacističnega režima.

Presenetljivo sproščena je bila reakcija Židovskega združenja v Nemčiji, kjer so v svoji izjavi zapisali, da Hitler nikakor ne bi smel postati turistična atrakcija Berlina, če pa taka razstava pomaga demistificirati in sprejeti podobo Hitlerja takšnega kot je, potem naj si ga ljudje ogledajo tudi v takšnem kontekstu.