Zdravniki so sporočili, da sta se dvojčka sicer rodila dva meseca prezgodaj, vendar sta zdrava in v stabilnem stanju, kakor tudi njuna 70-letna mati. V Indiji je še vedno v navadi, da prvorojeni sin dobi ob poroki družinsko doto in mu pripada pravica do dedovanja in obdelave družinskega posestva.

Omkari in njen 77-letni mož Charan Singh Panwar sta za moškega potomca zapravila ogromno denarja. Odločila sta se za drago zdravljenje z metodo oploditve zunaj telesa (IVF), zaradi katere je Charan moral prodati svoje bivole, vzeti hipoteko na svoje posestvo, zapraviti vse denarne prihranke in celo vzeti manjši kredit.

„Vseh osem mesecev nosečnosti je bilo težkih in bolečih, vendar sem zaradi prejšnjih rojstev že nekako vedela kaj me čaka. Včasih moramo v življenju potrpeti, da kasneje doživimo nekaj čudovitega“, je povedala srečna Okmari.

Njen mož je dejal, da sta si moškega potomca in dediča želela tako močno, da sta redno obiskovala svetnike in različne svete kraje, kjer sta molila za rojstvo sina. „Zdravljenje me je stalo pravo bogastvo, vendar moram reči, da se je zaradi sina vse splačalo. Zdaj lahko umrem srečen in pomirjen“, je dejal presrečen novopečeni očka.

Okmari Panwar, ki nima rojstnega lista, svoja leta meri s pomočjo dneva indijske neodvisnoti. Spominja se, da je bila leta 1947, ko se je Indija osamosvojila stara 9 let, kar pomeni, da je danes stara 70 let. Ko so ji novinarji povedali, da je z rojstvom zdravih otrok pri svojih letih potolkla svetovni rekord, jim je odvrnila, da tega ni vedela in je niti ne zanima, ker si želi le videti svoja novorojenčka in skrbeti za njiju dokler še lahko.