"Do aprila 2009 smo Pečnika ob ustrezni odškodnini posodili češkemu podprvaku, do tedaj pa se morajo pri Sparti odločiti, ali bodo ob natančno določenemu znesku omenjenega igralca dokončno odkupili. Če se to ne bo zgodilo bo Pečnik znova igralec MIK CM Celja. Gre torej za podoben primer kot pri Sebastjanu Gobcu, ki se je po izteku pogodbe o posoji vrnil v naše vrste," je zadevo glede Pečnikovega odhoda pojasnil Sešlar.

"Verjamem, da sem se pravilno odločil. Pri Sparti so se zelo trudili, da me privabijo v svoje vrste. Že od decembra smo v rednih stikih prek uglednih čeških zastopnikov Pavla Paske in Jirija Rosickega, sicer brata Tomaša Rosickega. Večkrat so me gledali in ocenili, da lahko pomagam pri uresničitvi novih ciljev. V prvi vrsti želijo v svoje vitrine vrniti državni naslov, ob tem pa me privlači tudi dejstvo, da bo Sparta igrala v kvalifikacijah za ligo prvakov. V ta namen so iz Nurnberga vrnili vratarja Blažeka, v klub se je po dolgih letih igranja v Angliji vrnil Patrik Berger, že sredi lanske sezone je to storil tudi Tomaš Repka, tako da se sestavlja odlična ekipa," je ocenil Pečnik.

Pečnik je bil blizu odhodu v tujino že v zimskem prestopnem roku, ko se je spogledoval z angleškimi klubi. "Ni skrivnost, da sem bi nekaj dni na pogovorih v Leicestru in kasneje še v zelo resnih stikih z londonskim klubom Queens Park Rangers, katerega lastnika sta mogotca iz vrst formule 1 Bernie Ecclestone in Flavio Briatore. Toda takrat se nisem odločil za odhod, čeprav je bila predvsem ponudba Londončanov še ugodnejša od sedanje," je o tem dejal Pečnik.

Pečnikov trener v Pragi bo dosedanji selektor mlade češke reprezentance Viteslav Lavička. Mlademu Dravograjčanu pa je nekoliko žal, da v nadaljevanju ne bo vadil pod taktirko novega trenerja MIK CM Celja Slaviše Stojanoviča. "Za napredek v zadnji sezoni sem hvaležen Pavlu Pinniju, toda res mi je zelo žal, da ne bom sodeloval s Stojanovičem, ki je odličen trener. Tudi po prihodu direktorja Francija Pliberška in športnega direktorja Sešlarja je čutiti velik napredek v klubu. V Celju sem doživel veliko lepega z vrhuncem ob osvojitvi pokala. V knežje mesto se bom vedno rad vračal," je svoje vtise strnil Pečnik, ki se bo v ponedeljek že pridružil pripravam svojega novega kluba.