Pred dnevi je brez ustrezne obrazložitve zamenjal tako izvršno direktorico za kopenski promet Divno Čelhar kakor tudi direktorico podjetja Intereuropa Transport Jano Kuzman. Uradno o razlogih zamenjave nihče ne želi govoriti, neuradno pa smo izvedeli, da sta obe direktorici morali s svojega položaja, ker naj ne bi izpolnili nekaterih spornih navodil uprave, saj sta menili, da so škodljiva za družbo.

"Tega za zdaj ne želim komentirati. Res pa je, da so me zamenjali brez razloga in da je tak sklep nezakonit, zato bom pravico iskala tudi po sodni poti," nam je včeraj povedala Jana Kuzman, ki je trenutno na bolniškem dopustu. Podrobnosti Kuzmanova ni želela razlagati, redkobeseden je bil tudi Andrej Lovšin. "Gre za interne zadeve podjetja, ki jih ne nameravam komentirati. Uprava ima pravico, da kadar koli zamenja vodilne delavce," je povedal Lovšin. Dejal je le, da so se z eno direktorico sporazumno dogovorili o prenehanju delovnega razmerja, z drugo pa se še pogajajo.

Po naših podatkih med razlogi za zamenjavo nikakor ni morebitno nedoseganje rezultatov ali pa delovna neuspešnost, saj je podjetje Intereuropa Transport pod vodstvom Jane Kuzman v lanskem letu po več letih poslovalo z dobičkom, ugodni so tudi letošnji rezultati. Kuzmanovo je na direktorskem mestu nasledil Bojan Novak, ki je bil nekoč pomočnik direktorja v Intereuropi Transport, nazadnje pa je delal s članom uprave Zvezdanom Markežičem. Mesto izvršnega direktorja za kopenski promet še ni zasedeno, ker ga po naših podatkih predvideni naslednik Čelharjeve ni želel sprejeti. Tudi sicer je vzdušje med zaposlenimi v Intereuropi v zadnjem času precej slabo, saj se delavci zaradi nekaterih potez uprave bojijo za prihodnost podjetja, pritožujejo pa se tudi nad slabimi plačami.

tatjana.tanackovic@dnevnik.si