Ministrstvo za obrambo je po navedbah časopisa 1380 kvadratnih metrov kletnih prostorov stavbe v nekdanji vojašnici v mariborskem Melju leta 1992 dal v najem družbi Trilogiji, ki je v njem uredila nočni klub. Novembra lani pa so se na Morsu odločili za njihovo prodajo, pri čemer je obrambno ministrstvo priznalo Trilogiji 600 tisoč evrov vlaganj v prostore, ki so bili ocenjeni na milijon evrov, piše Žurnal.

Klet je Barta odkupil po znižani vrednosti, ministrstvo pa mu je zaradi računovodske napake nakazalo še 600 tisoč evrov, navaja časopis.

Ministrstvo za obrambo pa je v sporočilu za javnost zapisalo, da je danes že vzpostavilo stik s podjetjem Trilogija. Mors pričakuje, da bo omenjeno podjetje pomotoma nakazani znesek takoj in v celoti vrnilo.

"Minister za obrambo Karl Erjavec je glede tega odredil interno preiskavo, s katero se bo ugotovilo, kako se je napaka zgodila in kdo je zanjo odgovoren," so pojasnili na ministrstvu. Na podlagi preiskave bodo sprejeti tudi ustrezni ukrepi, še piše v sporočilu.