GPU je v sporočilu za javnost pojasnila, da med Slovenijo in Finsko poteka mednarodno policijsko sodelovanje z vsemi ustreznimi aktivnostmi. Glede Kosovih navedb, da policija do danes še ni izrazila nobenega interesa, da bi se kriminalisti oglasili na komisiji in pregledali ter prevzeli potrebne dokumente, pa je GPU zatrdil, da je policija "zaprosila komisijo za dokumentacijo takrat, ko smo bili seznanjeni, da ima komisija vse dokumente v zvezi s tem".

Komisijo smo tako 26. maja 2008 v skladu z zakonom o kazenskem postopku zaprosili za dokumentacijo, vendar smo 29. maja 2008 prejeli odgovor, v katerem so nam sporočili, da podkupovanja s strani zaposlenih v podjetju Patria, ki ga preiskujejo finski varnostni organi, komisija ni obravnavala, poudarja GPU.

Generalna policijska uprava je tudi pojasnila, da za razliko od Draga Kosa ne sklicujejo tiskovnih konferenc, v katerih bi obtoževali drug državni organ, temveč zgolj odgovarjajo na ene in iste očitke, "ki jih Drago Kos ponavlja znova in znova".

"V policiji se še kako zavedamo, da je edini argument, s katerim lahko javnost prepričamo o svoji uspešnosti na področju boja zoper kriminal, rezultat dela. Policija je na tem področju uspešna, kar kažejo tudi statistični podatki in javnomnenjske raziskave," je zapisala GPU.

Obenem je še dodala, da zaradi operativnega interesa pripeljati kriminalistične preiskave do uspešnega zaključka, policija javnosti ne more obveščati o vsakem koraku, ki jih kriminalisti opravijo v preiskavah.