Okrožni sodnik v Sydneyju Peter Zahra je ustavil sojenje proti dvema domnevnima prekupčevalcema z mamili, ki jima grozi dosmrtna zaporna kazen. Proces je trajal 66 dni, davkoplačevalce pa je stal že več kot milijon avstralskih dolarjev.

Sodnik je postal pozoren na porotnike, ko je opazil, da v svoje beležke pišejo navpično namesto poševno. "Pomaga mi, da ostanem zbran," je sodniku v svoj zagovor dejal predsednik porote. "Nekateri dokazi so precej zapleteni in težko je ostati zbran ves čas, to (sudoku) pa me ne moti preveč pri spremljanju procesa," je dodal.

Štirje ali pet porotnikov sudoku igralo kar polovico trajanja sojenja.

Porotniki na procesu so bili anonimni, sodišče pa proti njim zaradi igranja sudokuja ne more ukrepati. Predsednik porote je sodniku priznal, da so se štirje ali pet porotnikov z japonsko igrico ukvarjali polovico trajanja sojenja.

"Porotniki so neke vrste razsodniki dejstev in zelo sem razočaran, da našim strankam niso omogočili pravičnega sojenja," je dejal odvetnik enega od obtožencev Robyn Hakelis. Novo sojenje naj bi se začelo čez nekaj tednov.