Manj spodbuden je podatek ,da je kar tri četrtine vprašanih ugotovilo, da ne gre za lahko delo ter so že po nekaj mesecih opustili dieto ali vadbo.

Od vseh vprašanih jih je deset odstotkov želelo izgubiti pivski trebušček ter moške prsi, zaradi prihajajočega poletja, ki ga želijo pričakati zagoreli ter z izklesanim telesom. Ostali udeleženci ankete so kot razlog spremembe življenjskega sloga navedli zdravstvene razloge.

Podatek, da je najtežje spremeniti prehranjevalne navade ter se upreti različnim prigrizkom in pivu, je bil za raziskovalce pričakovan. Eni desetini moških od 3.300 vprašanih je najtežje odrekanje pivu, kar 43 odstotkov anketirancev pa se ne more upreti majhnim čokoladicam in slanim prigrizkom.

Shaun Matisonn, direktor organizacije PruHealth, ki je za teden zdravja izvedla raziskavo, je z rezultati zadovoljen: „Spodbudno je, da se vedno več moških odloča za zdrav način prehranjevanja in več gibanja. Prekomerna debelost je tako med mladimi kot med odraslimi v porastu, zato postaja vedno bolj pomembna skrb za lastno telo. Akcije kot je Men's Healthov teden zdravja, so lahko le pozitiven doprinos k tej problematiki.“

Raziskava je med drugim razkrila tudi, da vedno več moških prevzema potrošniške navade žensk. Vsaj četrtina jih redno uporablja vlažilne kreme ter kreme proti gubam.