Tako bo za ves promet od 9. ure v ponedeljek pa do 17. ure v torek zaprta lokalna cesta med Kokrico, Brdom in Britofom, policisti pa sporočajo, da bo urejen obvoz za osebna vozila. V ponedeljek med 18. in 22. uro ter v torek med 13. in 17. uro vozniki ne bodo mogli voziti tudi po gorenjski avtocesti na odseku od Podtabora do Vodic, po glavni cesti med Kranjem in Mengšem na odseku od Kranja do Spodnjega Brnika, po regionalni cesti med Kranjem in Tržičem na odseku od Kranja do Kokrice, v tem času pa bo zaprta tudi lokalna cesta med Polico in Kokrico.

Že od jutri od 24. ure pa do 17. ure v torek bosta na vseh omenjenih cestah prepovedani parkiranje in ustavljanje vseh vozil, kratkotrajne zapore prometa pa lahko vozniki v torek pričakujejo tudi na relaciji od Brda do Ljubljane in v ožjem središču prestolnice. Zanje bodo skrbeli policisti, ki bodo po zagotovilih generalne policijske uprave promet urejali v vseh pomembnejših križiščih.

Zaradi zasedanja že od včeraj veljajo posebni varnostni ukrepi tudi na Letališču Jožeta Pučnika. Omejeno je parkiranje na zunanjem parkirišču in v parkirni hiši, od 6. ure v ponedeljek bo prepovedano parkiranje in ustavljanje vozil neposredno pred potniškim terminalom, petnajst minut pred pristankom letala z ameriškim predsednikom pa bo na vsem območju letališča prepovedano vsakršno gibanje ljudi in vozil. Promet do letališča bo moten v ponedeljek od 17. ure in v torek od 12. ure, zaradi česar pristojne službe potnike opozarjajo, naj se na letališče odpravijo dovolj zgodaj in upoštevajo navodila varnostnikov in policistov.