V biotehnološkem podjetju Intercytex, kjer se ukvarjajo z razvojem novih pristopov v boju proti plešavosti so sporočili, da je po do sedaj znanih rezultatih tehnika uspešna v štirih petinah poskusnih primerov.
Nova terapija naj bi bila po prvih ocenah dražja kot klasična presaditev las, vendar manj boleča in hitreje opravljena. Klasična presaditev las zahteva dve osemurni operaciji med lokalno anestezijo.

Novo zdravljenje se osredotoča na kožne celice, ki jih najdemo na dnu lasnega folikla. Gre za celice, ki spodbujajo rast novih las in njihovo počasno odmiranje povzroči plešavost. Raziskovalci v podjetju Intercytex so te celice vzeli s področij kjer pacient še ima lase, jih v laboratoriju klonirali ter jih ponovno vbrizgali pacientu nazaj v lasišče, s čimer so spodbudili ponovno rast las. Po do sedaj znanih izračunih naj bi povprečen moški potreboval približno 1000 vbodov z injekcijo približno 3 milimetre globoko pod kožo.

Dr. Paul Kemp iz Intercytexa pravi: „Menim da bo tehnologija, ki jo razvijamo povzročila pravo revolucijo v skrbi za lase. V trenutku ko bodo ljudje opazili zametke plešavosti, bodo prišli k nam, vzeli bomo nekaj celic ki spodbujajo rast, jih razmnožili v laboratoriju, večino shranili in zamrznili, nekaj pa jih vbrizgali pacientu. Prepričan sem, da gre za metodo, ki bo delovala.“

Po ocenah zaradi prekomernega izpadanja las trpi približno 7,4 milijona Britancev. Trenutno na trgu ni znanega in učinkovitega zdravila, le množica tablet in losjonov, ki pomagajo k hitrejši in bolj bujni rasti las, kar pa problema plešavosti ne odpravi.