Zalezovalec naj bi dekle spoznal na srečanju cerkvene skupine in postal obseden z njo, potem ko je ta zavračala njegovo dvorjenje. Že dalj časa naj bi jo zalezoval, danes pa jo je počakal v notranjosti njenega bloka, kamor naj bi mu uspelo priti zaradi pokvarjenega varovala na vhodnih vratih. Ko se je dekle vrnilo iz šole, jo je morilec napadel.

Asimo so našli v dvigalu domačega bloka v naselju poleg postaje Waterloo. Mrtva je ležala v mlaki svoje krvi, v njenem truplu pa je bilo še vedno zabodeno rezilo. Napadalec se je tako srdito znesel nad dekletom, da je odlomil celo ročaj noža.

Policija je že aretirala osumljenca za umor. Potem ko so prejeli telefonski klic, da je že pobegnil s prizorišča umora, so ga ujeli na bližnjem mostu, s katerega naj bi domnevni morilec poskušal skočiti.

Nasilje med najstniki je v Londonu vedno pogostejše

Po Asiminem umoru se je število najstniških umorov letos v Londonu povzpelo že na 16. Lani je bilo v tem mestu v valu nasilja med mladimi ubitih kar 27 najstnikov, oblasti pa z zasrbljenostjo pričakujejo, da bo še letos ta številka presežena.

V zadnjih dveh tednih sta bila umorjena že dva najstnika; 18-letnega Roberta Knoxa, igralca iz filma o Harryju Potterju, so do smrti zabodli pred londonskim lokalom Sidcup, 16-letni Jimmy Mizen pa je umrl sredi lokalne pekarne, ko mu je napadalec s kosom črepinje prerezal vrat.