Preizkusil ga je tudi Daniel Williams, vendar ko se je po parih dneh jemanja zvečer vozil domov, je iznenada zavil levo s ceste v jezero. Z njim je bila tudi njegova žena Melinda, ki je povedala, da je tik pred nesrečno njen mož enostavno otrpnil za volanom, oči pa so se mu obrnile navznoter.

Inštitut za varno uporabo zdravil je prejšnji teden objavil novico, da je zdravilo Chantix zaradi svojih stranskih učinkov povezano s številnimi prometnimi nesrečami. FDA (Food and Drug Administration) pa je opozorila tudi na povečano možnost samomorilnih misli in samomorov med uporabniki tega zdravila, zato bi bilo po njihovem mnenju potrebno sprejeti dodatne varnostne ukrepe.

Pfizer, proizvajalec tega zdravila, pa odgovarja, da so v začetku maja lansko leto v recept dopisali tudi dodatno opozorilo, naj bodo uporabniki tega zdravila posebej pozorni med vožnjo in upravljanjem z različnimi napravami, dokler niso prepričani na kakšen način zdravilo na njih vpliva.

Vendar pa na Pfizerju očitno niso prejeli nobenega opozorila s strani zdravnikov, ki so zdravilo kljub številnim nevarnim stranskim učinkom kadilcem vseeno predpisovali. Kot poročajo mediji naj bi bilo to zdravilo dovoljeno uporabljati tako pilotom kot voznikom tovornjakov.