"Na začetku je bilo težje, kot smo pričakovali. Po petih krogih smo se pogovorili na internem sestanku in od takrat je moštvo delovalo zelo homogeno. Vsi tekmeci so bili proti nam zelo motivirani, igrali pa smo na treh frontah, ob prvenstvu še v pokalu Hervis, kjer smo v četrtfinalu izgubili s kasnejšim finalistom Mariborom, ter pokalu Medobčinske nogometne zveze Ljubljana, v katerem smo se znova uvrstili v zaključni del pod okriljem NZS," je sezono analiziral trener Jani Pate, ki je po tretjem krogu zamenjal Primoža Gliha. Ker Pate nima licence pro, ki je potrebna za vodenje moštva v drugi ligi, mora za leto dni v šolske klopi.

Vodstvo kluba v naslednjih dneh čaka veliko dela. Najprej bo morala ekipa na čelu s predsednikom Francijem Zavrlom (njegova odstopna izjava, da odide po koncu sezone, še vedno velja) poravnati denarne obveznosti do igralcev in trenerjev. Za drugoligaško sezono, za katero sploh še ni znano, kdo bo predsednik kluba, bo treba za člansko moštvo zbrati med 500.000 in 600.000 evrov. Od sedanje zasedbe sta konec karier napovedala 42-letni Zoran Ubavič (v dresu Olimpije je dosegel 181 golov, kar je le dva manj od rekorderja Vilija Amerška) in leto dni mlajši Darko Srovin. "Želimo, da vsi starejši igralci ostanejo, vendar ne bodo igrali stalno, ampak le na nekaterih tekmah, ko jih bomo potrebovali," je dodal Pate, ki je že izbral pet kakovostnih okrepitev v prvi in drugi ligi, vendar njihovih imen ni hotel razkriti, ker ligaško tekmovanje še traja. V Olimpiji bodo lahko igrali le tisti, ki imajo zmagovalno miselnost in prenesejo pritisk, da mora ekipa zmagati na vsaki tekmi. Prvi bo pogodbo z Olimpijo danes podpisal ljubljenec navijačev Sebastjan Cimerotič.

"Čez leto dni bomo prvoligaši. V to smo prepričani vsi v klubu. Piše se velika zgodba o uspehu Olimpije," je samozavestno napovedal igralec in funkcionar v eni osebi Miran Pavlin, ki upa, da bo Olimpija od leta 2010 igrala na novem štadionu v Stožicah. Do tedaj bo domače tekme igrala v Šiški ali na štadionu Ilirije.