Ko nas moške začne boleti glava zaradi izgovorov, vam že kar krepko uhajamo iz rok

Kar nekaj zadnjih prispevkov v tej rubriki me je spodbudilo, da vam napišem, drage bralke in dragi bralci, komentar, ki ga želim, upam, da mi bo to uspelo, združiti.

Naj torej začnem s svojim mnenjem, čeravno vem, da bom dobil kar nekaj replik, kar seveda ne pomeni, da nimate pravice replicirati. Že v nekaj prispevkih sem zasledil, da se ženske duše nenehno pritožujete nad svojimi in tudi nad drugimi moškimi, moški pa spet pljuvate po ženskah, naj bodo one vaše partnerice ali prijateljice ali kakorkoli jih že imenujete!

Dragi moji! Tokrat bom skušal biti malce drugačen. Položimo vsi že enkrat roko na srce in bodimo vsaj malo kritični tudi do sebe in ne samo do partnerja. Popolnoma razumem ženske, ki tarnajo nad svojimi možmi, ki prihajajo domov nenehno okajeni, pozabljajo, da je partnerica tudi človek in ne neki objekt, s katerim mislite, da lahko počnete, dragi gospodje, kot se vam tisti trenutek dozdeva. Me prav zanima, če ste tudi takrat, ko sta bila še fant in dekle, ki sta še osvajala drug drugega in ko sta hodila na zmenke, hodili k njej smrdeči po alkoholu in cigaretah, vrh vsega še neobriti, smrdeči zgoraj in spodaj, da ne rečem še kje drugje. Lepo vas prosim, če ste bili lahko takrat urejeni, prosim, dajte nekaj nase in ostanite človeški do partnerice, če hočete, da boste lahko brez predsodkov legli k njej v posteljo. Poleg tega pa vedite, da ni nihče dolžan prenašati, da ste zanemarjeni, zoprni, nasilni in kaj jaz vem, kaj še vse. Tako pač razmišljam, ker sem bil kljub temu, da sem moral kar trdo delati v svojem življenju, da sem si ustvaril svoj dom še v mladih letih, vedno pozoren do svoje lastne higiene, da ne omenjam alkohola in cigaret, ki ju sovražim iz dna duše.

Ve, drage gospe, ne rečem, koliko vas je, čeprav vas je kar nekaj, pa tudi vedite, da obstajamo tudi moški, ki ljubimo čistočo in urejenost, pri čemer ne mislim, da morate biti manekenke. Za kar veliko moških je dovolj, da ste spodaj predvsem čiste in urejene, da vas lahko v vsakem trenutku stisnemo k sebi, vas poljubimo, pobožamo, če simpatija tako nanese, tudi v mednožju in to brez zadrege. Lepo prosim, ne vznemirjajte se, če imate kakšnih deset ali petnajst kilogramov več, kakor vam pišejo norme. Še kako lepo je stisniti k sebi lepo polno žensko, ki ima velike prsi in ritko. Prosim, sprostite se vendar že enkrat in ne mislite, da morate, potem ko ste rodile otroke, jih lepo vzgojile, spravile do konca šolanja oziroma poklica, sedaj enako početi še z vnuki in se ukvarjati samo z njimi, nas može oziroma partnerje pa zanemarjati. Ob vsem tem ste nekatere prepričane, da ste s tem v življenju storile vse. Ne, drage moje, motite se in še kako. Ne bodite presenečene in ne obsojajte moških, če si pri okrog petdesetih letih ali pa še mnogo prej dobimo prijateljice. So pa tudi poročene, ki mislijo z zrelo pametjo in nam nudijo čudovite ljubezni. To so tiste, ki jih doma ne spoštujejo. Take priložnosti mi s pridom izkoristimo. Ker dobimo od vas vedno "izrabljene fraze", kot so, daj mi mir, prosim, tako me boli glava ali križ, vroče mi je, pusti me vendar na miru, da zaspim itd. Drage gospe! Nekaj si zapomnite: ko bo nas moške začela boleti glava zaradi izgovorov, takrat se boste zavedle, kaj ste storile. Ne bodite presenečene, ker smo vam takrat že kar krepko ušli iz rok. Če se mi ohladimo do vas, potem je tu že velika kriza.

Želel bi še odgovoriti na kratko gospe Bredi. Zelo vas razumem in lepo ste napisali. Ne vem, zakaj vdovci, samci, ločeni ali karkoli že objokujete svoje bivše partnerice, v isti sapi pa želite dobiti žensko za vse, ker jo potrebujete. Taki naj bodo sami in naj vas pustijo na miru. Tudi jaz sem poročen, vendar ima žena skoraj vedno glavobole, zaradi česar imam več ali manj že veliko let v postelji "led"! Tudi njene besede so vedno enake, češ, ali nisi že dovolj star. Lepo vas prosim, res jih imam malo več kot petdeset, vendar se počutim, kot bi jih imel štirideset. Zato, draga Breda, ne obupajte, res je, da sreča pride sama, samo verjeti je treba in biti potrpežljiv. Občudujem vas!

Ja, draga Pika, čudoviti ste, prav želim vas srečati in povabiti na kavico in dober klepet. Popolnoma razumem, kako vas vaš dragi zanemarja. Želim vam pomagati, vam priskrbeti vibrator in še marsikaj drugega, ne da bi hodili v lekarno in ne vem, kam še vse. Res ste čudovita in odkrita ženska, vredna občudovanja.

Drage bralke in bralci! S tem pismom sem želel, da bi se kdaj pa kdaj diskretno srečali vsi, ki enako mislimo, poročeni in samski.

Verjamem, da nas je kar nekaj poročenih žensk in moških, ki smo vso svojo energijo za ustvarjanje v mladih letih potrošili za gradnjo svojega doma in izboljšanje standarda, tako da si v teh letih po petdesetem ne želimo ločitev, razdiranja družin in ustvarjanja vsega na novo. Drage moje! Pustimo svoje partnerje in partnerice v miru živeti, dajmo jim, če je potrebno, tablete proti glavobol in še kaj drugega, mi pa se spoznajmo v diskretnosti, se usedimo, popijmo kavico, izmenjajmo mnenja, če pa bo pri tem tudi kaj simpatije, bi lahko bilo občasno skrajno lepo. Dom in družina bosta ostali nedotaknjeni, partnerje naj še naprej boli glava, ni se jim treba tudi redno umivati. Mi se bomo imeli lepo, hkrati pa zapolnili prazne vrzeli v zakonskem življenju.

Moj predlog je, da bi se srečali v nedeljo dopoldan ob pol desetih na kavici pri Ruskem carju v Ljubljani. S seboj imejte Nedeljca! Marko