Pripadniki sekte so si v jami zgradili sobe, kuhinjo in oltarje, kljub vsemu pa so jih iz njihovega zatočišča v začetku leta pregnali številni jamski podori, ki jih je povzročilo taljenje snega. Jamo je tako zapustila večina od 35 pripadnikov sekte, med njimi tudi samooklicani prerok Pjotr Kuznecov.

Med pogovori s policijo so člani sekte, opremljeni s plinskimi jeklenkami, bencinom in življenjskimi potrebščinami, v preteklih mesecih grozili, da se bodo zažgali, če bi jih poskusili na silo spraviti iz jame.

Policija ni navedla vzroka, zakaj je jamo danes kljub vsemu zapustilo še preostalih devet pripadnikov sekte. Medtem ruski mediji poročajo, da so se za ta korak odločili potem, ko so jih oblasti opozorile, da se lahko zastrupijo s plini, ki so nastajali ob razpadanju trupel v jami.

Kuznecova so medtem obtožili zaradi nezakonitega ustanavljanja združbe, v kateri so bile kršene človekove pravice. Po navedbah očividcev je vodja članom sekte prepovedal kakršnekoli stike s prijatelji in sorodniki. Otroci niso hodili v šolo, odrasli niso imeli služb. Prejšnji mesec so samooklicanega preroka tudi prepeljali v bolnišnico, potem ko naj bi po navedbah policije poskušal storiti samomor.