Predsednik ZŠCS Jože Jenšterle je razkril, da katalog predstavlja 219 centrov z 2938 objekti, med katerimi je kar 1039 pokritih. "Pred vami je delo, za katerega smo dve leti zbirali podatke o objektih, spremljajoči infrastrukturi, upravljavcih, programih, zaposlenih, stroških obratovanja in še čem. Katalog bo v naslednjih tednih dobil tudi elektronsko obliko," pravi Jenšterle, ki se zaveda, da je prav slednja najprimernejša za dopolnjevanje.

Na ZŠCS so na katalog zelo ponosni, saj gre za prvi večji popis športne infrastrukture v Sloveniji, kakršnega nimata niti Olimpijski komite Slovenije, niti Ministrstvo za šolstvo in šport, ki sta ob športni fundaciji podprli nastanek kataloga. "Nov katalog lahko pričakujete že v naslednjem letu. Razlogov je več. Pričakujemo, da bo Slovenija v tem obdobju dobila okrog 20 novih pomembnih objektov. Zdajšnji katalog pa bomo tudi razširili. Naša ocena je, da zdaj vključuje okrog 60 do 70 odstotkov vse pomembnejše infrastrukture v Sloveniji, v novem pa bomo ob novonastalih centrih v katalog vključili tudi nekatere druge pomembne centre, pa Planico, Lipico, golf igrišča in smučišča. Potem bo tukaj zbranih že 80 do 90 odstotkov od vse pomembne infrastrukture za šport in prosti čas v Sloveniji," še pravi Jenšterle.

Katalog je tudi primerna osnova za še boljše trženje te infrastrukture. Zanj je zanimanje pokazala tudi Slovenska turistična organizacija.