"V zvezi z netočnimi informacijami glede nepravilnosti pri koncentraciji je po meni znanih podatkih družba FB Investicije opravila vse potrebne postopke za izvedbo koncentracije v družbi Maksima Holding, slednja pa je o pridobitvah deležev v Istrabenzu redno obveščala na predpisan način," je zapisal Bavčar. FB Investicije so z 78-odstotnim lastništvom največji lastnik Maksime Holdinga, ta pa je največja posamična lastnica Istrabenza.

Kot pojasnjuje Bavčar, je oktbora lani z zneskom 3,5 milijona evrov postal 100-odstotni lastnik družbe FB Investicije. Decembra je družbo dokapitaliziral s 6,5 milijona evrov, kot napoveduje, pa bodo v nadaljevanju potrebna še dodatna sredstva za povečanje kapitala družbe.

Z namenom motiviranja za dobro opravljanje funkcij v skupini Istrabenz je Bavčar že od samega začetka želel v lastniško strukturo družbe FB investicije vključiti managerje. Za primerno ureditev razmerja med družbeniki ter sprejem odločitve o tem, kakšni so pogoji za družbeništvo v družbi, je bil potreben določen čas, neobremenjen s pritiskom javnosti, je pojasnil.

V torek, 13. maja, je osem Istrabenzovih managerjev od Bavčarja skupaj odkupilo manjše poslovne deleže družbe, ki pa jih bodo v prihodnosti lahko povečevali. Kot družbeniki lahko v družbo vstopajo tudi nove osebe, ki so vključene v korporativno vodenje v skupini Istrabenz. Posameznik ima možnost pridobiti največ petodstotni poslovni delež.