Po poročilu novomeške policijske uprave sta trebanjska policista ustavila voznika iz okolice Radovljice, ki jima je med postopkom izročil polivinilasti vrečki z neznano posušeno snovjo, za katero sta posumila, da gre za prepovedano drogo indijske konoplje.

Policista sta zavitka, težka skoraj pol kilograma, zasegla, osumljencu pa odvzela prostost. Po končani policijski preiskavi bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili policisti osumljenca ovadili, prve ugotovitve pa kažejo, da je bilo zaseženo mamilo namenjeno prodaji na območju Trebnjega.

Neznanec lastnika bančne kartice oškodoval za 2350 evrov

Trebanjska policija se je ukvarjala tudi s primerom kraje bančne kartice. Neznanec je v odklenjenem osebnem avtu, parkiranem ob vinogradih v okolici Trebnjega, iz denarnice ukradel bančno kartico. Ker je imel lastnik na denarnici napisano kodo za dvig denarja, je neznanec med 9. in 14. majem na bankomatu opravil več dvigov. S kartico je kupoval tudi preko POS terminalov, skupaj pa je lastnika olajšal za 2350 evrov.

Policijska uprava Novo mesto vnovič svetuje občanom, da zaklepajo avtomobile, ne puščajo denarnic z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami v avtomobilih, hkrati pa jih opozarja, da poleg bančnih kartic ne hranijo PIN kod.