Ta je ob tem tudi sporočil, da je pogodbo s hrvaško zvezo podaljšal še za eno leto. »To moštvo ima ogromen potencial in prepričan sem, da bo v prihodnosti še boljše. Z nekaj sreče lahko na evropskem prvenstvu dosežemo dober rezultat, sicer pa bomo igrali povsem sproščeno in brez pritiska. Naš glavni cilj je, da se prebijemo iz svoje skupine in se uvrstimo v četrtfinale,« je dejal Slaven Bilić, ki je najbolj presenetil s tem, ko na spisek 23 nogometašev ni vključil Ivice Križanca, ki se je s svojim klubom Zenitom uvrstil v finale pokala UEFA, Maria Mandžukića, Jurice Vranješa, Marka Babića in Boška Balabana. Poleg 23 nogometašev je kot »rezervi« Bilić vpoklical še mlada nogometaša Anasa Sharbinija in Manuela Pamića.

Hrvaška reprezentanca za Euro 2008:


Vratarji: Stipe Pletikosa (Spartak Moskva), Vedran Runje (Lens), Mario Galinović (Panathinaikos).

Obrambni igralci: Vedran Čorluka (Manchester City), Dario Šimić (AC Milan), Robert Kovač (Borussia Dortmund), Josip Šimunić (Hertha Berlin), Dario Knežević (Livorno), Hrvoje Vejić (Tom Tomsk).

Zvezni igralci: Danijel Pranjić (Heerenveen), Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Niko Kovač (Salzburg), Luka Modrić (Tottenham), Niko Kranjčar (Portsmouth), Jerko Leko (Monaco), Ivan Rakitić (Schalke 04), Ognjen Vukojević (Dinamo Zagreb), Nikola Pokrivač (Monaco).

Napadalci: Mladen Petrić (Borussia Dortmund), Ivica Olić (Hamburg SV), Ivan Klasnić (Werder Bremen), Igor Budan (Parma), Nikola Kalinić (Hajduk Split).