V Veliki Britaniji so ta mesec naprodaj brezžični spektri, ki se lahko uporabljajo za mobilno televizijo. V Franciji bodo prihodnji mesec podelili licenco za mobilno video storitev s 13 kanali. V Nemčiji namerava Mobile 3.0 še letos lansirati svojo video storitev. V ZDA je operater AT&T Wireless, ki ima več kot 70 milijonov naročnikov, včeraj začel oddajati mobilno televizijo AT&T Mobile TV z 10 kanali.

Preden se je pojavila tehnologija neposrednega mobilnega oddajanja slike, so morali operaterji posameznim uporabnikom video posnetke pošiljati prek visokohitrostnih telefonskih omrežij tretje generacije (3G), prek katerih potekajo tudi ostale storitve mobilnih operaterjev. Ta postopek je bil drag tako za operaterje kot za uporabnike, pošiljanje velikih video paketov pa je močno upočasnilo siceršnji prenos glasovnih in podatkovnih datotek. Novo neposredno mobilno oddajanje slike ne obremeni omrežij 3G.

Japonska je vodilna v uporabi nove tehnologije, saj ima že 20 milijonov japonskih mobilnih telefonov vgrajene televizijske sprejemnike. Sledi ji Južna Koreja z 8 milijoni mobilnih telefonov, na katerih je moč spremljati televizijski program. V Evropi je na prvem mestu Italija, kjer ima že skoraj milijon ljudi oz. desetina vseh naročnikov mobilnih storitev ustrezne telefone za sprejem mobilne televizije.