Pobegli 25-letnik je bil leta 2005 obsojen na 11 let zapora zaradi krutega umora fanta svoje sestre Velimirja Martinoviča. V zadnjih treh letih je bil to že njegov drugi pobeg iz zapora. Tomaž Smole, direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, pravi, da je Petrovič ob pobegu storil nekaj kaznivih dejanj, kot so denimo odvzem motornega vozila in grožnje vozniku, kar seveda pomeni nov kazenski postopek. Pobeg sam ni kaznivo dejanje, ima pa za obsojenca drugačne posledice. Petroviča bodo zdaj spet namestili v najbolj varovan oddelek zavoda za prestajanje kazni na Dobu, ker je zlorabil zaupanje tamkajšnjega osebja. Da si bo zaupanje znova pridobil, bo trajalo nekaj časa. Z zadnjim pobegom si je zapravil možnost, da bi bil konec leta deležen ugodnosti, ki jih imajo najbolj vzorni zaporniki. Zdaj je spet na začetku, nam je še dejal Tomaž Smole.

Kot so povedali na novogoriški policijski upravi, je v soboto okoli 18. ure domačin z vasi Dolenje poklical na policijsko postajo in povedal, da je v potoku ob cesti Dolenje-Planina renault clio mariborske registracije. Na kraj dogodka so prišli policisti in vodnik s službenim psom. Pes je vodnika odpeljal od avtomobila po sledi, ki je vodila proti vasi. Za avtomobil so ugotovili, da je bil ukraden v Ogrinjku pri Mirni na Dolenjskem. Posumili so tudi, da bi se lahko z ukradenim avtomobilom domov pripeljal pobegli zapornik z Doba. To se je kasneje izkazalo kot resnično. Policisti so nato obkolili hišo, v kateri so domnevali, da je Janko Petrovič. Ko je ta videl, da nima izhoda, je okoli 22.30 poklical na številko 113 in dejal, da se je pripravljen predati. Policiste je prosil le, da počakajo, da poje večerjo. Po približno 15 minutah je prišel iz hiše z dvignjenimi rokami. Policisti so mu brez odpora nadeli lisice. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje na novogoriško policijsko upravo, nato pa včeraj okoli ene ure zjutraj znova v zapore na Dob.

Še vedno sta na prostosti 34-letni Pavel Ninin iz Rožne doline in 29-letni Matjaž Trampuž iz Kostanjevice na Krasu, ki sta iz starega novogoriškega zapora v Solkanu izginila v noči na minuli ponedeljek.