Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer je ponudbo uradno umaknil v pismu, ki ga je poslal Yahoojevemu direktorju Jerryju Yangu.

Microsoft je za prevzem Yahooja sprva ponudil 44,6 milijard ameriških dolarjev, potem pa ponudbo zvišal na 47,5 milijard dolarjev oziroma 33 dolarjev za delnico. Yahoo, ki je sicer soglašal s prevzemom s strani Microsofta, je vztrajal pri ceni 53 milijard dolarjev.

Glavni namen nakupa Yahooja je bila želja Microsofta po konkuriranju Googlu na področju internetnega oglaševanja. Vrednost slednjega v letu 2007 so ocenili na 40 milijard dolarjev, do leta 2010 pa naj bi se ta številka podvojila.

V pismu, ki je bilo objavljeno tudi na spletni strani Microsofta, je Ballmer zapisal, da „v podjetju še vedno menijo, da bi bil prevzem smiseln in v interesu obeh podjetij, da pa so se po skrbni analizi odločili, da so Yahoojeve zahteve nesprejemljive in da je v interesu Microsoftovih delničarjev in zaposlenih, da ponudbo za prevzem umaknejo“.

Analitiki menijo, da bo zdaj cena Yahoojevih delnic padla, naraslo pa bo tudi nezaupanje v Yahoojevo vodstvo med investitorji.