52-letno Deborah Jeane Palfrey, bolj znana kot "washingtonska madam", so 15. aprila spoznali za krivo vodenja prostitucije, pranja denarja in drugih zločinov in sedaj čakala na izrek kazni, ki bi bila lahko visoka celo do 55 let zapora. Najverjetneje bo dobila okoli pet let. Njena zgodba je prišla na dan lani, ko je policija razbila njeno prostitucijsko podjetje, nakar je Palfreyjeva obenem zanikala, da bi šlo za prostitucijo in grozila, da bo prodala seznam svojih strank, da si plača odvetnike.

Doslej je prišlo na dan, da je usluge njenih deklet uporabljal republikanski senator iz Louisiane David Vitter, sicer glasen zagovornik tako imenovanih "družinskih vrednot". Vitter je ostal na položaju, potem ko je javno priznal, da je "grešil". S položaja pa je odstopil vodja agencije za mednarodni razvoj pri State Departmentu Randall Tobias, ki je zatrjeval, da je dekleta uporabljal izključno za masažo. Na dan je prišlo tudi ime vojaškega analitika Harlana Ullmana. Seznam naj bi zajemal več sto imen.

Palfreyjeva je v preteklosti po eni strani zatrjevala, da ne gre več v zapor in se bo raje ubila, po drugi strani pa je zatrjevala, da se ne bo nikoli ubila. Njena 76-letna mati Blanche je dejala, da ji hči ni nikoli z ničemer nakazala, da bi se hotela ubiti. Blanche Palfrey je hčerko našla obešeno v vrtni uti, kjer naj bi policisti kasneje odkrili tudi več na roko napisanih sporočil. Policija je sporočila, da vsa znamenja kažejo na samomor z obešanjem.