Sacramento, ki je dan prej dokončno pokopal vse upe za končnico, je preprečil New Orleansu, da bi prevzel vodstvo za zahodnem delu lige; sedaj je izenačen z ekipo Los Angeles Lakers Aleksandra Vujačiča, tesno za Hornets pa so branilci naslova iz ekipe San Antonio Spurs in košarkarji Houston Rockets. »Prava sramota je, da smo izgubili na tak način, saj smo ves čas sezone igrali izvrstno, sedaj pa se nam izmika prednost domačega igrišča do konca finalnega dela na zahodnem delu lige, lahko pa celo pademo iz prvega na peto mesto, če bomo še enkrat poraženi,« je dejal David West, s 30 točkami in 15 skoki prvi igralec Hornetsov. Ron Artest je dosegel odločilne štiri trojke v zadnji četrtini in končal z 22 točkami za Kingse.

V tem delu lige se bije tudi izenačen boj za zadnje osmo mesto, ki še vodi v nadaljevanje prvenstva. Košarkarji Golden State Warriors so premagali Los Angeles Clippers in se izenačili z ekipo Denver Nuggets, ki je visoko izgubila v Utahu. Turek Mehmet Okur je dosegel 20 točk in 15 skokov, Deron Williams 19 točk in 11 podaj, Ronnie Brewer pa 20 točk za Utah, na drugi strani pa je bil najučinkovitejši Allen Iverson (28 točk).

Na vzhodnem delu je z zmago v Atlanti Boston potrdil prvo mesto; Sam Cassell je 15 od svojih 20 točk dosegel v zadnji četrtini, Joe Johnson pa je za Atlanto dosegel 21 točk in osem podaj. Atlanta mora še vedno enkrat zmagati ali pa mora Indiana doživeti poraz, da bi si po letu 1999 zagotovila nastop v končnici. Pacersi tokrat niso izkoristili svoje dvorane, v kateri je Danny Granger sicer dosegel osebni rekord s 37 točkami, saj je ekipa Charlotte prekinila njihov niz štirih zaporednih zmag in jih pripeljala na rob izpada.