In kdo so srečneži, ki bodo prejeli brezplačne vstopnice na Dnevnik.si (vsak prejme po 2 vstopnici, ker gre pač za romantični dogodek):

- Gregor Feigl, Ljubljana

- MIha Nečemar, Ljubljana

- Marta Gombač, Ilirska Bistrica

- Andreja Štinjek, Velenje

- Rok Rogelj, Mengeš

O Katie...

Pred nekaj tedni je za par dni obiskala Slovenijo in takrat smo jo tudi mi ustavili z nekaj vprašanji. Čeprav je bila verjetno že rahlo naveličana in utrujena od celodnevnih promocijskih obveznosti, je profesionalno odgovarjala, na trenutke pa smo ugledali celo dekle, ki se skriva za profesionalno masko glasbenice. Na primer pred začetkom intervjuja, ko je na vprašanje, ali potrebuje še kakšen trenutek za osvežitev ali popravke ličil, samo smejoče pokazala na luknjo v mrežastih nogavicah in odvrnila, da nima smisla.

Že kar tvoj prvi album Call off the Search je hitro postal velika uspešnica. Kaj se ti je podilo po glavi, ko si izvedela, da si prodala prvi milijon izvodov, je to velik šok za mlado glasbenico?

Kar noro je bilo vse skupaj. Največji šok je bil, ko je album prišel na prvo mesto lestvic, ker se je počasi prebijal proti vrhu. Vsakič, ko se je premaknil za kakšno mesto navzgor, sem mislila: “To je najvišje mesto, ki ga bo dosegel, zato moram v tem uživati.” Ko je končno prilezel na prvo mesto, sem bila čisto iz sebe. Takrat sem še živela pri starših, ko so me poklicali po telefonu in mi sporočili novico, bilo je čisto noro.

Tvoj zadnji album Pictures preveva filmska tematika. Kateri filmi te inspirirajo, domnevam da ne ravno običajne hollywoodske romantične komedije?

Obožujem delo Quentina Tarantina, on je moj najljubši režiser. Ko smo delali tretji album, smo želeli še vpliv česa drugega, ne samo pesmi z melodijami in besedili. S producentom Mikom Battom sva si zamislila koncept albuma, ki bi imel za navdih izmišljen Tarantinov film, da bi zvenel kot pesmi, ki jih običajno uporablja v svojih filmih. Poskusila sva, a je bilo težko narediti pesmi, ki bi se držale tako ozkega koncepta. Napisala sva stvari, ki niso ustrezale temu, a vseeno imajo tarantinovske podtone. Vsaj jaz to slišim, drugi pa mogoče ne.

Celoten intervju lahko preberete na www.antena.si.

Poglejte si intervju, ki smo ga opravili ob tej priložnosti!