V rumenem tisku so sicer krožile tudi špekulacije, da naj bi bila stevardesa s Klausom tudi noseča.

"Rekel bi samo eno: Da so naju skupaj fotografirali, ni bila fotomontaža niti popolno naključje," je za češki rumeni časnik Aha povedal 66-letni predsednik. Na vprašanje, kako je to pojasnil svoji ženi, je dejal, da se "to ne da razložiti in pri takšni stvari ne moremo pričakovati nobenega razumevanja".

Klausa so novinarji Aha z Bednarovo ujeli v začetku marca - neposredno po njegovi zaprisegi po volitvah za predsednika države. Časopis je takrat objavil vrsto fotografij, na katerih je bilo ponoči moč videti predsednika in stevardeso. Nekega večera sta ob 22.30 zapustila praški golf klub in se odpeljala v hotel v bližini Prage. Slednjega sta naslednje jutro skupaj zapustila v predsedniški limuzini.

Klaus in njegov urad se od takrat nista odzvala na poročila, prav tako pa ni bilo odziva na kasnejša ugibanja v rumenem časniku, da naj bi bila stevardesa s Klausom tudi noseča. Tajnik Klausovega predsedniškega urada Ladislav Jakl je v internetnem pogovoru na vprašanja bralcev na to temo odgovoril z besedami: "Jaz nisem noben dvorni sluga, ampak državni uslužbenec."