Največ zanimanja je za jutrišnje večerno predavanje prof. dr. Marka Mikuža z Instituta Jožefa Stefana z naslovom Korak bliže k velikemu poku - veliki hadronski trkalnik v CERN, nov mejnik v razumevanju narave. V Evropski organizaciji za jedrske raziskave (CERN) blizu Ženeve naj bi namreč to poletje v trkalniku z obsegom 27 kilometrov začeli delati poskuse s protoni, s katerimi nameravajo poustvariti okoliščine blizu začetka vesolja.

Tako imenovani tehnološki dan bo jutri dopoldne skupaj s predstavniki gospodarstva odprl minister za razvoj dr. Žiga Turk, nadaljevali pa znanstveniki s predavanji o pametnih materialih, nanotehnologiji, računalniškem vidu in mikrostrukturah. Možen bo tudi ogled GRID-tehnologije, ki omogoča združitev računalniških omrežij na različnih geografskih lokacijah v superračunalnike za zahtevna opravila, ki zelo skrajšajo čase obdelave podatkov.

Vodja projektov Rastko Aleš med vrhunci sejma poudarja mehatroniko in robotiko ter tehnologijo napredne avtomatizacije. Dodaja, da "je sejem vreden ogleda, ker bo ponazoril, kateri trendi so na področju elektronike v našem prostoru v ospredju".

Tokrat je vstop prost, prihodnost sejma pa je odvisna od odziva obiskovalcev in razstavljalcev.