New Swing Quartet, zasedba, v kateri so bili Oto Pestner, Tomaž Kozlevčar, Dare Hering in Marjan Petan, je po 40 letih delovanja končala svojo glasbeno pot s koncertom 30. decembra 2007 v Sevnici. Skupina, sprva kot tercet z Daretom Heringom, Gregorjem Bezenškom in Radom Razdevškom, je nastala po zgledu Golden Gate Quarteta, s katerimi so kasneje tudi večkrat stali na odru.

Kvartet je na svoji glasbeni poti sledil tradiciji belskega in črnskega spirituala, jazza in gospela ter občinstvu po vsem svetu približal pesmi iz baptističnih cerkva ameriškega juga. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh večjih evropskih mestih, sodelovali na jazz festivalih ter imeli koncerte in nastope v več evropskih TV in radijskih hišah. Svojo poustvarjalnost so zabeležili na 40 kasetah oziroma zgoščenkah, leta 2003 pa je izšla tudi monografija o kvartetu izpod peresa Draga Medveda.

Strokovne viktorje so izbrali člani Akademije Viktor, viktorje popularnosti pa javnost. Bralke in bralci revije Stop so s svojimi glasovnicami in SMS sporočili sami izbrali zmagovalce v šestih kategorijah viktorjev popularnosti.

Viktorja za posebne dosežke sta prejela režiser filma Petelinji zajtrk Marko Naberšnik in urednik TV oddaje Tistega lepega popoldneva Bojan Krajnc.

Viktorja popularnosti za radijsko osebnost je dobil Matej Špehar Racman, za radijsko postajo Radio Center, za glasbenega izvajalca Zoran Predin, za televizijsko osebnost Marko Potrč, za televizijsko oddajo oddaja Avantura, viktorja popularnosti v kategoriji lokalnih ali kabelskih TV postaj pa MTV Adria.

Strokovnega viktorja za obetavno medijsko osebnost je prejela Lili Žagar, za igrano TV oddajo humoristična nanizanka Naša mala klinika, za dokumentarno TV oddajo Otroci iz Petrička avtorja Mirana Zupaniča, za zabavno TV oddajo oddaja As ti tud not padu?!, za voditelja zabavne TV oddaje Jurij Zrnec, za informativno TV oddajo oddaja 24ur, za voditelja informativne oddaje pa Slavko Bobovnik.