ZSDSP je Kapitalski družbi (Kad) in Slovenski odškodninski družbi (Sod) pretekli teden posredoval pobudo za takojšen krivdni odpoklic uprave Palome, ki so jo tudi obširno utemeljili. Kot ugotavljajo v združenju, naj bi glede na pisanje nekaterih medijev vodstvi obeh družb o tej pobudi že razpravljali in zavzeli ustrezna stališča, o katerih pa niti pobudnik niti širša javnost nista bila podrobneje obveščena.

Združenje svetov delavcev je v tokratni zahtevi še enkrat povzelo vse razloge za svojo odločitev v zvezi z dogajanjem v Palomi, ki po njihovih besedah "slovensko javnost zdaj že dobesedno iritira". In sicer zlasti zaradi "nedopustnega izživljanja uprave nad delavskimi predstavniki, številnih skrajno dvomljivih in za družbo škodljivih več 100.000 evrov vrednih poslov v korist odvetnikov in drugih zasebnikov s sumljivimi, tudi politično-strankarskimi, povezavami, predvsem pa zaradi katastrofalnega poslovodenja, ki nekoč uspešno družbo zdaj vse bolj potiska v rdeče številke in s tem tudi v vse lažji plen za morebitno tajkunizacijo".

Javnost naj bi bila po njihovem mnenju zaskrbljena tudi zaradi popolne brezbrižnosti obeh lastnikov in zato seveda utemeljeno pričakuje njihov jasen javni odgovor na številne doslej izražene zahteve za odpoklic uprave. V nasprotnem bo brez dvoma močno omajan tudi ugled Kada in Soda, kajti očitnemu blefiranju z nujnimi revizijskimi pregledi poslovanja Palome kot edini možni morebitni podlagi za odpoklic uprave javnost zagotovo ni več pripravljena nasedati, še dodajajo v združenju.