Abas je izraelski napad označil za "več kot holokavst", Mašal pa je medtem današnje izraelske napade na Gazo označil za "pravi holokavst".

"Akcije Izraela od srede v Gazi so pravi holokavst," je Mašal v Damasku v Siriji povedal novinarjem. Izrael je še obtožil "poudarjanja holokavsta in izkoriščanja slednjega za izsiljevanje sveta".

"Izrael hoče poudariti holokavst in iz njega narediti tragedijo, da ne bo mogel nihče imeti svoje tragedije," je še povedal Mašal in dodal, da so "je palestinsko ljudstvo žrtev, Izrael pa je rabelj in morilec". Neimenovane evropske države je ob tem obsodil, da so ob izraelskih napadih na palestinske civiliste tiho.

V napadih je bilo ubitih najmanj deset civilistov, od tega štiri ženske, je sporočil vodja reševalne službe v Gazi in zdravnik Muavija Hasanejn. Med ubitimi je najmanj 16 skrajnežev, in sicer 13 pripadnikov Hamasa, dva sta pripadala Islamskemu džihadu, eden pa skrajni palestinski organizaciji Odbor ljudskega odpora. Po Hasanejnovih besedah je bilo v operaciji ranjenih več kot 150 ljudi.

Zadnja operacija izraelske vojske se je začela pred zoro, ko so izraelski tanki ob podpori helikopterjev napadli begunski kamp v Džabaliji na severu Gaze. Od začetka mirovnih pogovorov na mednarodni konferenci v ameriškem Annapolisu novembra lani je bilo v spopadih ubitih najmanj 279 ljudi, večina med njimi skrajnežev iz Gaze.