Izkazalo se je, da ima občan v bistvu prav. Gre za razpis občine Bohinj, ki želi prodati omenjena zemljišča tik ob sedanjem vodnem parku, in izklicna cena je 95.000 evrov brez davka. Branje razpisa za zbiranje ponudb pa pokaže, da na njem dejansko ne more sodelovati vsak, ker je poseben pogoj tudi že izdelan načrt za turistično uporabo kupljenih zemljišč.

Prodajo je bohinjska občina odobrila že pred mandatom Franca Kramarja, ki pa nam je povedal, da je razpis po njegovem mnenju povsem zakonit in ima ozadje: "Jasno je, da gre pri tem za prodajo zemljišč, ki jih vodni park ter bodoči hotel potrebujeta za zunanje bazene, in tu se ni mogoče sprenevedati. Mi pa moramo slediti zakonodaji, zato smo zbiranje ponudb tudi objavili, pogoji pa so usmerjeni v to, da v Bohinjski Bistrici dobimo tisto, kar želimo - zaokroženo podobo vodnega parka z novim hotelom vred. Vse drugo je pač mogoče razumeti, kakor kdo želi, a imamo čiste račune!"

Kar 15 milijonov evrov vreden hotel Park raste v neposredni bližini, prinesel bo 40 novih delovnih mest in imel več kot 250 postelj. Vlagatelj MPM iz Ljubljane je že z vodnim parkom začel uresničevati novo podobo Bohinjske Bistrice. Za dopolnitev ponudbe so zunanji bazeni logični, župan Kramar pa dodaja: "V Bohinju bomo morali dojeti, da tiste, ki k nam prihajajo z denarjem, sprejmemo ustrezno in ne postavljamo ovir še mi." Ali bo prodaja zemljišč ustrezno polnila občinski proračun, bo pokazal razplet po koncu razpisa.