Kot slovenska predstavnika v omenjenih evropskih cerkvenih strukturah sta na sestanku sodelovala tudi celjski škof Anton Stres in evangeličanski škof Geza Erniša.

Delegati so na srečanju predstavili svoja stališča do socialne dimenzije lizbonske strategije ter do posameznih vprašanj s področja evropske migracijske politike in azila. Izrazili so tudi upanje, da bo ratifikacijski postopek Lizbonske pogodbe zaključen čim prej. Ratifikacija pogodbe namreč zagotavlja tudi pravno podlago za reden dialog med EU ter cerkvami in verskimi skupnostmi v Evropi.

Generalni tajnik COMECE Noël Treanor je srečanje s premierjem Janšo ocenil pozitivno, povedal je, da je bil pogovor odprt in iskren. Tema pogovora med predsednikom vlade ter delegati je bila tudi aktualno dogajanje v zvezi s Kosovom. Vendar pa Treanor vprašanja, kdaj bi Vatikan lahko priznal Kosovo in ali bi morebitno priznanje Kosova s strani Vatikana lahko negativno vplivalo na odnose med katoliško in pravoslavno cerkvijo, ni hotel komentirati, saj meni, da bi bila to špekulacija. Treanor je ob tem le poudaril, da je problematika Kosova pomemben izziv za slovensko predsedovanje.