V prispevkih naj bi bile zapisane neresnične izjave, ki so hudo prizadele Simičevo čast in dobro ime ter mu povzročile hude duševne bolečine in s tem veliko nematerialno škodo.

Lani je v Dnevniku in Nedeljskem izšlo kar nekaj člankov, ki so razkrivali predvsem domnevno povezavo Ivana Simiča z Borisom Popovičem, ko je bil prvi še davčni svetovalec, drugi pa podjetnik.

Kot je zapisano v tožbi, ki jo je v imenu Simiča vložila Odvetniška družba Matoz, naj bi bile neresnične trditve novinarjev in udeležencev spletnega foruma, češ da se je tožnik poleg svoje funkcije na davčni upravi ukvarjal še z davčnim svetovanjem v svojih podjetjih, da je zlorabil položaj, ker naj bi v konkretnem davčnem postopku dajal navodila uslužbencem davčne uprave, kako postopati oziroma odločiti, da naj bi angažiral detektiva za tajno sledenje novinarju Toniju Periću, da je bil povezan z gospodarsko družbo BPC Borisa Popoviča (ki naj bi Dursu dolgoval 2,66 milijona evrov, pri čemer davčna uprava ni prijavila terjatve v stečaju družbe), da naj bi bil povezan z davčnim zavezancem Domnom Zavrlom, zaradi česar naj bi želel preprečiti ovadbo zoper njega, in da naj bi njegovo podjetje Zavrlu vodilo računovodstvo.

Dodatno so tožnika zbodle trditve, da obračunava z drugače mislečimi in nelojalnimi ter da noče preganjati sive ekonomije. V tožbi še piše, da so izjave in komentarji "v pretežni meri neresnični", za tožnika pa žaljivi in ga kot direktorja diskreditirajo.

Zaradi negativnega medijskega prikazovanja, da je podvržen korupciji, klientelizmu, da deluje glede na zasebne interese in podobno, je "doživel jezo, žalost, prizadet je bil njegov osebni občutek vrednosti in vrednost, ki jo ima v družbi, čast in dobro ime ter osebno dostojanstvo", je še zapisano v tožbi.