Potapljaška šola PSS je začela delovati v drugi polovici 90. let in danes predstavlja vodilno didaktično organizacijo na vseh področjih potapljaških dejavnosti. Šola ima sedež v Italiji, področje vzhodne Evrope pa pokriva PSS Adria s sedežem v Novi Gorici. Šola PSS pokriva vsa področja potapljanja, njihov vodja sekcije za apnejo pa je svetovni rekorder Gianluca Genoni.

»Takoj sem ugotovil, da imam veliko boljše sposobnosti od svojih prijateljev, saj je moja prva apneja trajala več kot tri minute« pravi Genoni. 39-letni Italijan je legenda med potapljači, saj je lastnik svetovnega rekorda v spremenljivi obtežitvi. Rekord je prvič padel leta 1996 v Sirakuzi, ko je postavil nov primat spremenljivi obtežitvi s spustom na 106 metrov. Ta rekord je Genoni še osemkrat izboljšal in je leta 2006 v Sharm el Sheiku v Egiptu dosegel neverjetno globino 141 metrov, a žal brez sodnikov, tako da trenutni uradni rekord znaša 140 metrov.

Genonijev je dosegel tudi dva svetovna rekorda v disciplini absolutne plovnosti, kjer je dosegel 138 metrov. Poleg svetovnih rekordov velja omeniti tudi zmago na ekipnem Svetovnem prvenstvu v apneji v letu 1997, Genoni pa je tudi aktivno sodeloval pri znanstveno – medicinskih raziskavah v povezavi z apnejo, v okviru katerih so opravili študije, kot so potop na vdih pod ledom na visoki nadmorski višini 3000 metrov, kar je bil prvi potop take vrste na svetu, potop na vdih z uporabo čistega kisika, potop v jezeru v bližini Mount Everesta na nadmorski višini 5000 metrov.