Paul Burrell je včeraj pričal na sodnem procesu v zvezi z nesrečno smrtjo britanske princese Diane. Kljub trudu odvetnikov Burrell skrivnosti svoje nekdanje delodajalke ni izdal. Priznal je, da mu je princesa povedala, da ji je nekdo od članov kraljeve družine dal vedeti, da jo nadzorujejo.

Na vprašanje sodnika, kdo je bil ta oseba, je na listek napisal ime in ga izročil sodniku Scottu Bakerju. Slednji je kasneje izjavil, da opozorilo ni prišlo od kraljice Elizabete ali njenega moža, niti ne od Dianine svakinje, princese Yorške, in da ni pomembno za nadaljnji potek preiskave. Burrell je izjavil tudi, da Dianina skrivnost ni bila povezana z njenim tedanjim ljubimcem Dodijem Fayedom, ki je umrl skupaj z Diano.

Diana je skrivnost odnesla v grob

Burell je sicer v svoji knjigi „A Royal Duty, ki jo je objavil leta 2003, zapisal, da mu je Diana pred koncem tedna, v katerem je umrla, pisala, da bo „ta vikend zelo pomemben“ ter dodala „Kakšna skrivnost!“. Zapiske, ki jih je uporabljal pri pisanju knjige, je kasneje uničil. Povedal je, da je obdržal princesin dnevnik, ki pa ne vsebuje ničesar, kar bi bilo povezano z njeno smrtjo, sporočila, ki mu jih je poslala Diana, pa tudi opozorilo kraljice, naj bo previden, kajti „v tej deželi so na delu sile, o katerih vi (butler) ne veste ničesar“. Pristal je, da jih dostavi sodišču, vendar je prej želel pravni nasvet.

Frances Shand-Kydd  je Diano zmerjala zaradi zvez z muslimani

Burrell je tudi pričal, da je Dianina mati Frances Shand-Kydd uničila veliko dokumentov zasebne narave o Diani. Slednja je sicer priznala, da je uničila okoli 100 papirjev. Diana ga je tudi pozvala, naj posluša telefonski pogovor, v katerem jo je njena mati oštevala zaradi ljubezenskih zvez z muslimani. To se je zgodilo potem, ko se je Dianina zveza s srčnim kirurgom Hasnatom Khanom, po mnenju Burrella edini resnično veliki ljubezni Dianinega življenja, prekinila, in pred romanco z Dodijem. Povedal je tudi, da je zveza s Khanom trajala vsaj leto in pol, romanco s Fayedom pa je opisal kot „30-dnevno površno zvezo“. „Princesa je končala dolgo zvezo z nekom, do katerega je gojila zelo globoka čustva. Vem, da je bilo tako. Bil sem zraven,“ je še izjavil Burrell, ki bo svoje pričanje nadaljeval jutri.